SLL TOIMINTA

Suomen Liikennelentäjäliiton perustamiskokous pidettiin 13. marraskuuta 1949. Liittoon kuului perustavina jäseninä 22 liikennelentäjää silloisesta Aero Oy:stä. Nykyisin varsinaisia jäseniä (työsuhteessa Finnairilla olevat lentäjät) on noin 880 (1/2021) ja lisäksi seniorijäseninä meillä on eläköityneitä liikennelentäjiä yli 400.

Lähes 100% Finnairin lentäjistä ovat liiton jäseniä

Yhdistyksemme on keskittynyt jäsentensä edunvalvontaan. Päätehtävänämme on neuvotella ja sopia jäseniämme koskevia työehtosopimuksia sekä valvoa näiden noudattamista. Tämän lisäksi toimimme ilmailualan asiantuntijoina antaen lausuntoja ilmailuun liittyvissä asioissa, edistämme lentoturvallisuutta ja seuraamme liikenneilmailun kehitystä Suomessa ja maailmalla.

Yhdistyksemme eri tehtävissä työskentelee useita kymmeniä ilmailun ammattilaisia. Heidän ammattitaitonsa avulla suoritamme vaativaa tehtäväämme haastavalla toimialalla ja ylläpidämme ammattimme nauttimaa arvostusta.

Suomen Liikennelentäjäliitto tekee tiivistä yhteistyötä kansallisen kattojärjestömme Finnish Pilots' Associationin kanssa, jonka kautta olemme jäseninä ECA:ssa (European Cockpit Association) ja IFALPA:ssa (International Federation of Air Line Pilots' Associations). Vaikutamme Finnairin liikennelentäjien työolosuhteisiin myös osana akavalaista YTYä, joka yhdistää laajasti liikennealan toimijoita ilmailun parista.

Edunvalvonnan osa-alueista voit lukea lisää tämän sivun alaosioista.