Työmarkkinatuki

Työttömyyskassan jäsenyys mahdollistaa ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan nostamisen

Työttömyyskassan jäsenyys on vapaaehtoista ja SLL:n kautta jäsenyys on mahdollistettu KOKO -kassassa (nimi aiemmin IAET). Työttömyyskassan jäsenyys on edellytys ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan maksamiselle, paitsi työttömyystilanteissa, mutta myös mahdollisen lomautuksen aikana. Kassan jäsenyys on tullut erikseen poisvalita YTY:n jäsenyyden tullessa aktivoiduksi ja uusien jäsenten hakiessa ensimmäistä kertaa SLL:n jäsenyyttä.

HUOM. Jäsenyyden lisäksi henkilön tulee olla ollut työttömyyskassan jäsen 26 viikkoa ennen mahdollista työttömyyttä tai lomautusta ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saamiseksi.

Mistä voin tarkistaa jäsenyyteni työttömyyskassassa?

Oman jäsenyyden työttömyyskassassa pääset tarkistamaan YTY:n sivuilta (yty.fi) kirjautumalla sisään henkilökohtaisilla tunnuksillasi (samat tunnukset käytössä SLL:n jäsensivuilla).

Valitse eAsiointi ja edelleen avautuvalta erilliseltä sivulta Jäsentiedot.

Kohdassa Jäsenyydet löydät Työttömyyskassaan liittymispäivän tai vaihtoehtoisesti “Ei kassajäsenyyttä”.

Mikäli työttömyyskassan jäsenyys ei ole aktiivinen, voit hakea jäsenyyttä lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen yty@yty.fi.

Kuinka paljon voin saada lomautettuna ansiosidonnaista työmarkkinatukea?

Koko -kassan sivuilla on laskuri, jonka perusteella voit laskea henkilökohtaiseen palkkatasoosi suhteutetun tuen suuruuden. Suuruuteen vaikuttaa mm. lasten lukumäärä ja mahdolliset muut sosiaalituet. (Laskuriin pääset tutustumaan: https://kokokassa.fi/paivarahalaskuri/)

Kuukausiansion perusteella lasketut esimerkit suuntaa-antavina (etuus bruttona):

  • Kuukausiansio 3500€     -> 1900 €
  • Kuukausiansio 5000€     -> 2100€
  • Kuukausiansio 7500€     -> 2600€
  • Kuukausiansio 10 000€  -> 3100 €